Skip to content

IAM - Integrated Amrita Meditation technique®  

Meditationstekniken kallas "Integrerad Amrita Meditationsteknik", eftersom dess mål är att integrera kropp, andning och sinne. IAM-tekniken hjälper oss att uppnå fullkomlighet i livet.

Lär dig IAM-tekniken av auktoriserade IAM-lärare.

IAM GES UT GRATIS!
Enligt Indiens tradition har Rishiernas [de visas] visdom alltid förts vidare gratis till seriösa lärjungar. Amma, i sin kärlek, följer också denna stora tradition. Ammas lärjungar ger utan ersättning kurser i IAM-tekniken. Kostnaden täcker endast lokal, mat, fika och eventuella resekostnader för läraren och kan därför variera lite.

 

IAM 35

IAM 35 är en kraftfull meditation för seriöst andliga sökare, skapad av Shri Mata Amritanandamayi - Amma (Moder). Det är dock inget krav att du har Amma som din andliga mästare, för att få lära dig tekniken. 

Särskilda tvådagars-kurser i IAM 35 -tekniken hålls i Ammas ashram i Indien, över hela världen, även i Sverige. Alla, som är minst arton år gamla och som är villiga att praktisera tekniken varje dag och som förbinder sig att hålla meditationen konfidentiell, kan få lära sig IAM 35. 

Det är en kombination av avslappnande yogarörelser, andning och visualiseringsövningar. Den tar ca 35 minuter. IAM 35 är en teknik som passar människor av alla religioner; den är inte bunden till något religiöst eller andligt trossystem.

Kontakta Nirupama (Marika Lilliehöök Hennix)

E-post: marika@marikahennix.se

Mobil: 0707-777 003 

 

IAM 20

IAM 20 är en enklare och kortare variant, speciellt för studerande, yrkesabetande, företag och organisationer. IAM 20 kombinerar yoga, pranayama (andningsövningar) och meditation (8 stretchövningar och en meditationsdel) och denna meditation tar bara 20 minuter om dagen att göra. Den förenar och sammanför traditionella metoder som passar det moderna livet.

IAM 20-kursen tar bara fyra timmar att lära sig och med en drickpaus efter 2 timmar. En lätt måltid rekommenderas innan kursen och att du har mjuka stretchkläder på dig. Du behöver ha med dig en yogamatta eller liggunderlag för stretchövningar. Ges i Sverige.

 

Meditation

Meditation är konsten att kontrollera sinnet. Hur vi uppfattar världen omkring oss beror på vårt sinne. I vårt sökande efter lycka har vi två alternativ - att förändra hela världen så att allt blir precis som vi vill ha det, eller förändra vårt sinne så vi kan vara lyckliga, nöjda och fridfulla oavsett vad som sker i den yttre världen. Det första alternativet är naturligtvis omöjligt eftersom vi har mycket liten kontroll över vår yttre värld. Vårt enda hopp att finna lyckan är att vi har kontroll över vår inre värld. Meditation har då en avgörande betydelse.

FJÄRRKONTROLLEN TILL DITT SINNE!
Amma, den andliga mästaren som har skapat IAM - Integrated Amrita Meditation-Technique® - säger: ”Fjärrkontrollen till vårt sinne ska ligga stadigt i vår egen hand". Att få hel och fullständig kontroll över sinnet - detta är vad IAM-meditationen erbjuder.

 ATT TA HAND OM SITT SINNE VARJE DAG
Sinnet är som en maskin. Det är helt upp till oss själva att ta hand om maskinen på rätt sätt. Först då kan vi få ut dess högsta potential. Vi måste också veta hur man stänger av maskinen (sinnet). Den konsten har delvis gått förlorad. Det är anledningen till att vi ser så många människor runt omkring oss som ”går in i väggen” eller blir ”utbrända”.  Att meditera IAM-meditation är att dagligen ta hand om sitt sinne, ett dagligt mentalt underhåll. Genom att öka vi vårt medvetande och samtidigt koppla av i sinnet, får vi bort stress och det gör oss också mer kreativa.

UPPLEV MEDITATIONENS FÖRDELAR
Förbättrad koncentrationsförmåga, avslappning, expansivt tänkande och ökad medvetenhet är de grundläggande fördelarna med IAM-meditation. De här kvalitéerna förfinar sinnet. Hur man sen använder sitt förfinade sinne är helt upp till var och en.