Skip to content

Amma i Finland 2019

Efter några års paus kommer Amma att besöka Esbo igen. Det offentliga programmet äger rum den 13 – 14 november.

Skådeplatsen är Esbo Metro Arena i västra Hagalund. Fritt inträde!

Onsdagen den 13.11.2019:

10:00 – 16:00  Amma tar emot med omfamningar

19:30 – 02:00  Andliga sånger, Ammas tal och mottagning med omfamningar

Torsdagen den 14.11.2019:

10:00 – 16:00  Meditation,   Ammas mottagning med omfamningar

19:00 – 02:00  Devi Bhava-festlighet. Amma tar emot med omfamningar från

c:a kl 21:00 framåt

 

Distribuering av köbiljetter för omfamningarna börjar en timme före tillställningen begynner. Genom att vara på plats i god tid säkrar du din biljett. Kvällstillställningarna fortsätter tills alla som har biljett blivit omfamnade. Vid tillfällena finns tillgång till delikat vegeföda av indisk typ.

 

Kommunikation

Ammas tillfällen för allmänheten äger rum i Esbo Metro Arena i västra Hagalund (Sportparksvägen 3, Esbo). HRT:s ”Reseplaneraren” är ett fint hjälpmedel att finna lämpliga trafikförbindelser. Mest behändigt är att komma med metron till platsen.

 

Med metron från Järnvägsstationen

Tag den metrolinje, som går i riktning mot Mattby, och stig av vid Sportparkens hållplats. Därifrån är det en dryg halv kilometers väg till Metro Arenan. Detaljerade fotgängaranvisningar hittar du här.

Inkvartering

Det är inte möjligt att övernatta i Esbo Metro Arenan. Våra samarbetspartners Sokos Hotel Tapiola Garden (Hagalundsplatsen 3) och Radisson Blu Hotel Esbo (Otnässtrand 2) erbjuder inkvartering med 15% rabatt för dem , som bokar via nätsidorna med tillställningskoden AMMA19. Rabatten är i kraft den 12. – 15.11.2019, och bokningarna bör göras senast den 31.10. Rumspriset bör betalas i sin helhet i förväg i samband med bokningen, och rumspriset återbetalas inte i fall av annullering. I Hagalund hittar du också ett flertal Airbnb-inkvarteringar. Eftersom Metro Arenan befinner sig invid goda trafikförbindelser, kan du också utnyttja Esbos och Helsingfors’ rikliga inkvarteringsutbud.

Vill du hjälpa till?

Ammas program anordnas med frivilliga krafter, Du kan anmäla dig för volontärarbete på vår webbsida:

https://forms.gle/itQv3DKSVKzYnhPN8

Formuläret är på finska men fyll i dina kontaktuppgifter så vi kan kontakta dig.

Mer information om besöket

Andra frågor angående Ammas besök kan skickas till adressen info(a)amma.fi. Du kan också ringa oss på telefonnummer +358 41 528 3588 varje dag klockan 18-20. Vi är glada över att se våra utländska vänner och vi välkomnar alla till Ammas program.

Interaktiva biljetter och väntan

För att få Ammas kram skall man gå till biljettkön. Distribution av biljetter med könummer sker vid ingången till salen och börjar ungefär en timme före morgon- och kvällsprogrammet. För att försäkra sig om en biljett, bör man vara där i god tid. Man kan bara få en biljett per dag och man måste hämta den personligen. Om man vill bli omfamnad tillsammans med familjemedlemmar bör man hämta ovanstående biljetter tillsammans för att vara säker på att komma fram till Amma samtidigt. På grund av den stora publiktillströmningen, kan du, medan du väntar på darshan, få möjlighet att sitta i Ammas närhet och lära känna de olika funktionerna i programmet på plats. Amma accepterar alla som har biljett med könummer.

Kön för bistådd darshan och särskilda behov

Kön för bistådd darshan är avsedd för åldringar, rörelsehämmade och allvarligt sjuka personer. Alla som vill ha Ammas darshan måste ha sin egen köbiljett (inklusive spädbarn). Biljetter till förturskön delas ut på samma plats som vanliga biljetter. Den som har särskilda behov bör kontakta assistenterna i salen för att försäkra sig om en prioriterad köplats för att få Ammas omfamning.

Ammas Välgörenhet

Amma har åtagit sig otaliga, enastående välgörenhetsprojekt. Hennes humanitära arbete omfattar projekt gällande hälsa, utbildning, boende, kvinnors empowerment, äldreomsorg, miljö- och katastrofhjälp m.m. på olika håll i världen. Samtliga dessa verksamheter går under det gemensamma namnet Embracing the World (Omfamna världen). Amma tar hand om tiotals miljoner fattiga och hemlösa i Indien, men också bl.a. i USA och på Haiti. På Ammas sjukhus i Indien har hittills närmare fem miljoner patienter vårdats, av vilka två miljoner fått vård gratis. Läs mer: www.embracingtheworld.org

Ammas omfamning (darshan)

Under sitt liv har Amma kramat mer än 39 miljoner människor. När BBC frågade Amma varför hon omfamnar människor, sade Amma: ”Det är samma sak som att fråga en flod varför den flödar. Den flödar för att det ligger i dess natur att flöda. På samma sätt är det Ammas natur att ge moderskärlek till sina barn.” Detta unika uttryck för kärlek kallas Ammas darshan. Ordet betecknar ofta även ”mästare” eller en helig person som har erfarenhet av att ta emot människor. Amma bugar ödmjukt innan hon inleder. Man sitter ner medan Amma tar emot en person i taget och omfamnar henne. Hon kramar om personen, håller henne mot axeln och kysser henne på kinderna. Hon lyssnar tålmodigt och kärleksfullt till människors problem, torkar tårar och tröstar brustna hjärtan. Oavsett status och trossamfund tar Amma emot alla på samma sätt. Ändå är varje darshan unik. Det är inte ovanligt att se människor brista i gråt så fort de ser Amma. Det har hänt att Amma omfamnat människor i över 20 timmar utan uppehåll. Denna moderliga kontakt har upprepats timme efter timme, dag efter dag de senaste 40 åren. Denna enkla men kraftfulla gest har sitt ursprung i en växande humanitär rörelse, som kallas Embracing the World (Omfamna Världen).

 

Länkar

www.amma.fi

www.facebook.com/ammafinland