Information om bl.a. boende och resa till Köpenhamn

Boende i Köpenhamn
Som tidigare meddelats finns information nu på den danska hemsidan om boende. Vissa hotell har rabattkoder. För att få rabatten måste man kontakta några av hotellen direkt via mejl eller telefon, alltså inte boka via deras hemsidor eller förmedlingstjänster som Booking.com etc. Detta gäller bland annat Glostrup Park Hotel och A Hotels i Glostrup. Det kan finnas lediga rum även om det på t.ex. Booking.com och deras egna hemsidor ser ut att vara slutsålt.

Övernattningsmöjligheter för dem som hjälper till varje dag

Det kommer att vara möjligt att övernatta i anslutning till Bröndby Hallen för dem som anmäler sig att göra minst 6 timmars seva (frivilligt arbete) under alla de dagar som programmet varar. Det blir antingen i sovsal eller rum för 6 personer. Om det inte blir i direkt anslutning till hallen, kommer shuttlebussar att ordnas, som kommer att köra flera gånger om dagen. Dessutom är lunch och kvällsmat inkluderat.

22 – 25 oktober pris 950 DKK
23 – 25 oktober pris 750 DKK

För den som är med måndag den 22 oktober och gör iordning i hallen är maten gratis och övernattningen kostar 200 DKK. Priset för 3 dagar blir därför 950 DKK.

För att anmäla dig ska du fylla i sevaschemat på den danska hemsidan https://amma-danmark.dk/. Sen ska du skicka e-post till accomodation@amma-danmark.dk med information om kön, namn och antal dagar, samt eventuella önskemål om rumskompis. Då får du svar med information om hur du ska betala. Anmälan gäller först när betalningen har mottagits.

Rabatt på bussresor
Vill du resa med buss till Ammas program i Köpenhamn 23-24 oktober?
Nettbuss erbjuder 15% rabatt om du reser med dem till Amma i Köpenhamn. Bussarna går från flera olika svenska städer. Det går lätt att boka på deras hemsida: www.nettbuss.se . Ange rabattkod: "Ammaokt".

Kommunikationer
Vi är några från Stockholmsområdet som reser med direkttåg till Köpenhamn. Det är alltid trevlig att göra sällskap, så om några fler vill boka samma tåg kommer uppgifterna här.
22 oktober: Avgång 12.20 från Stockholm, framme 17.20 i Köpenhamn, sittplatser bokade i vagn 4.
25 oktober: Avgång 12.20 från Köpenhamn, framme 17.39 i Stockholm, sittplatser bokade i vagn 4.

Vi har också redan bokat rum på Glostrup Park Hotel respektive på A Hotel i Glostrup. Från Köpenhamn H tar man S-tog till Glostrup, linje B mot Höje Tåstrup. Tågen går var 10:e minut och tar 16-18 minuter.

Du kan också gå in på www.TravelWithAmma.eu  för att se om det finns möjlighet till samåkning. Observera att sidan inte är en officiell Amma-sida.

Från hotellen i Glostrup till programlokalen är det ca 3 km promenadväg (2 km som tidigare angivits visade sig vara fågelvägen). Tider för S-tog och bussar hittar du på www.rejseplanen.dk (danska) eller www.journeyplanner.dk (engelska).

Donationer för att täcka utgifter för programmet
Som alltid täcks utgifterna i samband med Ammas program av frivilliga bidrag. Danskarna skriver att de redan har samlat ihop större delen av den summa dom behöver. Men det finns fortfarande behov av mer pengar för att täcka kostnader för hyra av lokal och köksutrustning, utgifter för PR etc. Det behövs också pengar för att köpa in råvaror till all mat som ska tillagas. Genom donationer har du en chans att bidra till att många får möjlighet att träffa Amma i Danmark.

Du kan skicka in pengar till Svenska Amritaföreningens plusgirokonto, 65 27 38 – 6, så skickar vi vidare. Märk inbetalningen ”Danmark”. För varje utlandsöverföring tar bankerna betalt och på det här sättet betalas den överföringskostnaden bara en gång. Skicka in pengar senast 8 oktober, helst tidigare, så att pengarna hinner nå Danmark i god tid innan programmet. Vill du donera senare, kan du antingen sända pengar direkt till kontot som anges på den danska hemsidan, eller donera i programlokalen.

Vill du hjälpa till och göra Seva?
Du kan anmäla intresse för seva på den danska hemsidan eller i seva-disken under programmet.
Det behövs även hjälp före och efter programmet. Bröndby Hallen är bokad från kl. 8.00 måndag 22 oktober. Truckar med material från programmet innan kommer dock först runt midnatt. Lokalen är också bokad under dagen efter programmet, alltså torsdagen den 25 oktober.

Djur
Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ha med djur. Dock kan de personer som behöver ledarhund och har ledarhundsbevis ta med sin hund.

Flyer och poster på svenska
Nu finns flyer och poster på svenska. Flyern kan skrivas ut så den kan vikas till en folder på fyra A5-sidor. Välj då "booklet"-format på skrivaren. Då kommer sistasidan och förstasidan bredvid varandra på ett A4 och kan sedan vikas till att bli en flyer på fyra A5 sidor. Det kommer också att finnas upptryckta flyers och posters i färg. Jayadev Haddadi, som vanligtvis bor på Ammas ashram i Amritapuri, kommer att vara i Lund/Malmö från 10 oktober. Du kan kontakta honom på e-post jayadev.haddadi@gmail.com .